Mistä edullisin luottokortti 2017? 

Maksuaikakorttina luotto-ominaisuuden sisältävä luottokortti on koroton aina eräpäivään saakka. Asiakasta ei veloiteta suoraan tililtä, vaan ostokset maksetaan vasta laskutuskauden lopussa. Eräpäivän saa useimmiten valita vapaasti. Luottokorttiyhtiöt useimmiten tarjoavat asiakkailleen kuukauden korottoman maksuajan, joskus jopa 45 päivää. Tarkasteltaessa edullisinta luottokorttia, otetaan huomioon tässä ainoastaan perustason luottokortit, eikä niinkään gold- tai platinum- tai premiumtason kortteja.

Luottokorttien eri kulut ja kortin sisältämät edut huomioiden voidaan arvioida luottokortin hinta-/laatusuhdetta. Tutkimuksessa on huomioitu jatkuvakäyttöinen luottokortti, jossa oletetaan, että vuoden aikana kortti on ollut jatkuvasti käytössä 1.000 eurolla. Kun tarkastellaan luottokortin todellista vuosikorkoa, saadaan kortit edullisuuden mukaiseen järjestykseen. Kuitenkin siinä on vasta osa totuutta, sillä luottokorteissa on myös sen hintaan sisältyviä etuja, jotka on otettava huomioon myös.

Verratessa luottokortteja, on niissä erilaisia bonusohjelmia, osto- ja tuoteturvia, maksutapaetuja sekä matkavakuutuksista saatavia etuja. Kaikki nämä ovat etuja, eikä niitä välttämättä voida ajatella verraten luottokortin sisältämään kuluihin, sillä joillakin eduilla on henkilökohtaisia vaikutuksia, mutta ei sinällään niin rahallisia.

Tähän vertailuun käytetään kuitenkin ainoastaan vuoden sisällä kertyneitä 1.000 euron käytetystä luotosta kertyneitä korkomarginaaleja, laskutuksesta aiheutuvia kuluja sekä kortin vuoksimaksua koskevia kuluja. Koska pankeilla on omia etuohjelmia asiakkailleen, jolloin luottokortti saattaa olla edullisempi tai veloitukseton, ei tätä seikkaa voida huomioida yleisessä luottokorttien edullisuuden vertailussa.

Tarkasteltaessa luottokorttien etuja, Aktian Visassa ja Handelsbankenin tarjoamassa Mastercardissa on hyviä etuja, mutta ne olivat hinnaltaan muita kalliimpia. Henkilöt, jotka matkustavat paljon tai ostavat luottokortilla tuotteita, näiden korttien arvo maksetulle rahalle voidaan todeta hyväksi. Hypo-pankin myöntämä Mastercard on kaikista korteista halvin, mutta sen huonona puolena voidaan pitää etujen puuttumista. Verratessa Hypon Mastercardia Aktian ja Handelsbankenin tarjoamiin luottokortteihin, eroa hinnassa syntyy n. 70 euroa. Mikäli kattava matkavakuutus ja ostoturva ovat tärkeitä, eikä niitä halua ostaa erikseen, voidaan todeta näiden korttien kannattavuus. Hypon tarjoamassa kortissa niitä ei ole lainkaan. Pankkien tarjoamista tavanomaisista luottokorteista ykköspaikalle selvisi vertailussa S-Pankin Visa Credit. Kortti ei ollut edullisin, vaan toiseksi edullisin, mutta se sisältää kaksi etua sisällään; S-bonus ja maksutapaetu.

Kun otetaan vertailuun mukaan American Express, Diners Club ja Eurocard, eivät ne kuluiltaan selkeästi pärjänneet yllä mainituille korteille. Näiden korttien edut ovat parempia kuin yllä mainituiden, kuten ilmainen sisäänpääsy Loungeen lentokentillä, mutta hinta on kalliimpi vuositasolla kuin muilla. Paljon matkustavalle sopivia kortteja etujensa vuoksi, mutta tavanomaiselle Suomessa luottokorttia käyttävälle ei etuja muodostu.

Vertailusta voidaan todeta, että luottokortti kannattaa valita tarpeen mukaan. Hyvin valittu luottokortti etuineen voi olla hyödyllinen ja siitä saatavat rahanarvoiset edut voivat palvella paremmin kuin etuja sisältämätön kortti. Riippuu tilanteesta, mihin korttiaan tarvitsee. Onko tarve kattavalle matkavakuutukselle ja ilmaiselle Lounge-pääsylle? Vai onko tarpeellista ainoastaan kauppojen bonusohjelmat ja maksutapaan liittyvät edut? Silloin hyötyä saa päivittäisestä käytöstä. Kortin sisältämästä matkavakuutusturvasta ei kannata maksaa turhaan, mikäli sellaista ei todellisuudessa tarvitse tai on ottanut tällaiset vakuutukset muualta.

Vertailussa oli mukana seuraavat kortit ja tiedot on selvitetty jokaisesta pankista erikseen. Aktia Visa Credit

Hypo Mastercard

Danske Bank Mastercard

Nordea Mastercard

Handelsbanken Mastercard

S-Pankki Visa Credit

OP Visa Credit

Eurocard

American Express

Diners Club