Säästöä kosmetiikassa

Kansantalouttakin voidaan mitata huulipunaindeksillä: Mitä heikommin kansalaisilla menee, sitä enemmän myydään huulipunia. Kun rahat eivät riitä monien tonnien merkkilaukkuun, on kiva kuitenkin piristää ankeaa arkea kivoilla meikeillä ja muulla kosmetiikalla. Mutta voisiko samalla säästää?

Kosmetiikkaosastot on tarkkaan rakennettu herättämään ostotarvetta, vaikka olisit tullut hakemaan pelkän deodorantin, saatat poistua kokonaisen ihonhoito-ohjelman joka ikisen purnukan kanssa. Kosmetiikan markkinointi ja kuluttajatutkimus on iso business, ei ole sinun syysi, että kaikki näyttää niin houkuttelevalta ja kukkaron nyörit aukeavat helposti enemmän kuin oli tarkoitus.

 

Jos tahtotila on raudanluja ja pystyy väistämään houkutukset, on pitkän päälle edullisinta ostaa vain harkitusti tarpeeseen ja olla mahdollisimman hyvin selvillä siitä, mikä on omaan meikkityyliin ja ihotyyppiin sopivin tuote. On turhaa haalia vähän sinnepäin olevia tuotteita, vaikka ne olisikin alennettu, tai kolme kahden hinnalla tai kanta-asiakastarjouksessa. Vähemmän on todellakin enemmän myös kemppariosastolla. Käyttöä on vain aidosti toimivilla tuotteilla ja silloin käyttökerralle ei tule paljoa hintaa, toisin kuin hamstratessa sitä ja tätä patenttivoidetta kaapin täydeltä.

 

Ihonhoidossa voi säästää valitsemalla yksinkertaisen ihonhoito-ohjelman, jossa on mahdollisimman vähän tuotteita. Tuoteyhdistelmillä homma pysyy selkeänä, jos samalla tuotteella voi puhdistaa meikin, silmämeikin ja vielä aamulla puhtaat kasvotkin. Voiteissa kannattaa silloin valita 24 tunnin voide, jota voi käyttää sekä aamulla että illalla. Yleensä kosteusvoiteet ovat vähän edullisempia, kuin hoitovoiteet, joissa on kosteutuksen lisäksi muita hoitavia aktiiviaineita. Näitä samoja anti-age ja muita hoitoaineita saa suhteessa edullisemmin seerumissa, joka kestää pidempään, taloudellinen valitsee laadukkaan seerumin ja hyvän kosteusvoiteen. Nyt kovassa nosteessa olevat kangasnaamiot taas ovat yksittäin ostettuina aika halpoja, mutta kuitenkin kertakäyttöisiä. Verrattuna perinteiseen voidemaiseen tai geelimäiseen naamioon, kertakäyttöisille kangasnaamioille hintaa tulee yllättävän paljon.

 

Meikeissä taloudellinen valitsee tyylinsä ja toteuttaa sen mahdollisimman vähillä tuotteilla. Meikkivoidepuuteri tai mineraalimeikki riittävät arkisin yksistään ihon tasoittamiseen. Aurinkopuuteri korvaa helposti sekä poskipunan, että varjostusvärin. Minimalisti valitsee vain kaksi huulimeikkiä: Arkeen hillityn nuden ja juhlaan päräyttävämmän sävyn, kirkkaan punaisen, luumun tai voimakkaan pinkin. Silmämeikin voi hätätapauksessa korvata dramaattisilla silmälasien kehyksillä. Moni vannoo myös ruokakaupan perusripsivärien pesevän kalliit merkkiripsarit mennen tullen.

 

Jos joutuu vetämään talouden niin tiukalle, ettei ole mahdollisuutta hankkia kuin välttämättömät hygieniatuotteet, kannattaa suosia tunnettuja maailmanmerkkejä, ihan perus-pepsodenttia, Niveaa ja muuta vuosikymmenien takaa tuttuja luottomerkkejä. Ne eivät turhaan ole hallinneet markkinoita, hinta- laatusuhde on lyömätön, eikä huteja juurikaan tule.

 

Pahimmat ansat penninvenyttäjän kosmetiikkasäästöissä on holtiton hurahtelu siihen ja tähän uutuuteen, tätä tapahtuu erityisen helposti kotikutsuilla ja netissä. Peru kaikki kosmetiikkafirmojen uutiskirjeet, ettet voi vastaanottaa mitään alennuskoodeja. Lopeta houkutuksia pursuilevien instatilien ja facebook -sivujen seuraaminen. Myyntikutsut kotona ovat paholaismainen keksintö: Sorrut helposti ostelemaan kaikenlaista turhaa ihan huomaamatta, kahvitteluna ja jutustelun sivutuotteena. Kannattaa vain kieltäytyä kohteliaasti, kotimyyntituotteet ovat aina hintavia ja tilanne saa helposti ostamaan turhaa.